fbpx

INFO EVENIMENT

INFO EVENIMENT


Gasiti mai jos toate informatiile relevante pentru buna desfașurare a evenimentului Predeal Forest Run din 9 iulie 2022. Va rugam sa le parcurgeți cu atentie si sa tineti cont de ele. Multumim anticipat!

IMPORTANT!

Purtati numarul de concurs tot timpul, la vedere, in fata. Voluntarii de pe traseu trebuie sa va indrume in functie de traseul pe care il alergati, iar acesta poate fi identificat de catre acestia pe baza numarului de concurs: verde – family run, albastru – K13, rosu – K24, negru – K38.

De asemenea, veti putea gasi fotografiile de la eveniment, mai ales cele de pe traseu, dupa numarul de concurs, cu conditia ca acesta sa fie purtat vizibil, in fata.

Vineri, 8 iulie 2022

ORA START ORA FINIS ACTIVITATE
14:00 22:00 Ridicare kit
14:00 20:00 Servire paste
20:00 20:30 Sedinta tehnica (la scena)

Sambata, 9 iulie 2022

ORA START ORA FINIS ACTIVITATE
07:00 09:00 Ridicare kit K13, K24, K38
08:55 09:05 Incalzire K38 si K24
09:15 17:15 Start K38 si K24
09:25 09:35 Incalzire K13
09:45 13:45 Start K13
10:00 17:00 Ridicare kit Family Run
12:00 18:00 Servire paste si salata
17:15 17:25 Incalzire Family Run
17:30 19:00 Start Family Run
19:00 19:45 Concert CALEnDAR cu cantece de munte
19:45 20:30 Festivitate premiere
 
PROCEDURA SI LOCATIE RIDICARE KIT DE PARTICIPARE
 • Pentru ridicarea kitului de participare este necesar sa prezentati actul de identitate si declaratia pe proprie raspundere. Declaratia poate fi completata online sau puteti veni la ridicarea kitului cu declaratia printata si semnata. Declaratia pentru adulti poate fi descarcata de aici, iar declaratia pentru minori poate fi descarcata de aici. La fata locului nu vor fi declaratii printate.
  Kiturile vor fi inmanate exclusiv in perioada anuntata, adica vineri, 8 iulie in intervalul orar 14:00-22:00 si sambata, 9 iulie in intervalul orar 07:00-09:00. In cazul in care titularul inscrierii nu poate ajunge, kiturile pot fi ridicate si de o persoana delegata, cu declaratia de participare completata si semnata de catre participant si completata de persoana delegata la sectiunea martor. Este necesar ca persoana delegata sa prezinte o copie a cartii de identitate a titularului si cartea de identitate personala.
  ATENTIE! Persoanele delegate sa ridice kitul de participare nu vor primi numarul de concurs. Numarul de concurs poate fi ridicat de catre participant ulterior, cu cartea de identitate.
 • Kiturile se ridica de la Info Point, punct situat in interiorul pensiunii Atelier: LOCATIE PE HARTA GOOGLE

 • Zona start/finish

  PROGNOZA METEO

  [ACTUALIZARE 07 IULIE 2022 ORA 20:00] Prognoza pentru sambata, 09 iulie, indica o vreme mai rece pentru aceasta perioada, ideala pentru alergare am spune noi, cu temperaturi minime de 11 grade noaptea si maxima zilei de 18 grade. Sansele de ploaie in Predeal sunt minime in prima partea a zilei, cerul va fi variabil, sunt estimate 5 ore de soare pe parcursul zilei. Dupa amiaza, sansele de ploaie cresc, insa fara cantitati semnificative.
  In zona Varfului Piatra Mare (K38) temperaturile se vor situa intre 7 si 13 grade, iar cea resimtita poate fi chiar si de 6-8 grade. Sansele de ploaie sunt minime in prima parte a zilei.

  Va rugam sa urmariti prognozele actualizate aici: Prognoza Meteoblue Predeal, Prognoza Weather.com ora cu ora Predeal si Prognoza Meteoblue Piatra Mare

  Va rugam sa puneti in bagaj echipamentul potrivit. In functie de evolutia vremii, pe langa foita de vant, obligatorie la proba K38, si o bluza cu maneca lunga sau manecute. De asemenea, tineti cont de faptul ca saptamana aceasta va ploua in zona si este posibil ca pe anumite portiuni de pe traseu sa se formeze balti si/sau noroi. Va rugam sa alegeti incaltamintea potrivita acestei situatii. Va rugam sa consultati si sectiunea de echipament din aceast pagina, sectiune care se regaseste mai jos.


  ZONA EVENIMENT

  In zona de eveniment vor exista mai multe indicatoare cu ajutorul carora va puteti orienta la fata locului. Iata ce puteti gasi in zona de eveniment si start/finish:

 • INFO POINT: va fi amplasat in interiorul pensiunii Atelier. Info Point raspunde la orice intrebare pe care o aveti referitoare la cursa. Tot de la Info Point pot fi ridicate kiturile de participare.
 • GARDEROBA: este amplasata vis-a-vis de Info Point. Intrucat spatiul este limitat, recomandam alergatorilor sa fie intelegatori in cazul in care va fi aglomerat si sa gaseasca alternative pentru depozitare haine/echipament (mașina personala)
 • VESTIARE: sunt impartite in functie de sex si sunt amplasate langa Garderoba. Intrucat spatiul este limitat, rugam alergătorii să fie înțelegători în cazul în care va fi aglomerat.
 • TOALETE: Toalete ecologice si punct de spalat pe maini in zona de start/finish.
 • PUNCT ALIMENTARE: Veti gasi la punctul de alimentare: fructe, dulciuri, alimente sarate, caju, fructe uscate, apa plata si isotonic
 • ZONA PARTENERI: Veti putea dialoga si interactiona cu partenerii prezenti la eveniment la standurile de prezentare ale acestora.
 • ZONA REFRESH: unde puteti servi o cafea sau un fresh de portocale, o gustare sarata sau o inghetata delicioasa. Aceste produse sunt contra-cost.
 • SERVIRE PASTE BARILLA SI SALATA EISBERG: amplasat in interiorul pensiunii Atelier. Acest punct va fi deschis atat vineri, 8 iulie, interval orar: 14:00-20:00, cat si sambata, 9 iulie, interval orar: 12:00-18:00. Salata Eisberg va fi disponibila doar sambata, 9 iulie. Produsele se ridica pe baza numarului de concurs.


  Zona start/finish

  STARTUL
  • Fiecare participant va primi un numar de concurs aferent probei pe care va fi trecuta si ora la care se pleaca in alergare.
   K38 MARATON: ora start - 09:15
   K24 SEMIMARATON: ora start - 09:15
   K13 CROS: ora start - 09:45
   FAMILY RUN: ora start - 17:30
  • Family Run
   K13 cros
   K24 semimaraton
   K38 maraton
  TRASEU
  • LOC START/FINISH: Parcare Telescaun Predeal
  • DISTANTA TRASEELOR:

   K13 CROS - 13,1 KM | K24 SEMIMARATON - 24 KM | K38 MARATON - 38 KM
  • Pentru mai multe detalii legate de traseu, va rugam să consultati paginile traseelor care contin toate informatiile necesare precum puncte de hidratare, pozitionarea lor, profilul diferentei de nivel, timpii limita, punctele de control/orientare, marcajele turistice etc.: 

   FAMILY RUN |K13 CROS | K24 SEMIMARATON | K38 MARATON


  • MARCAJ: va rugam sa urmariti cu atentie marcajul oficial al cursei: banda de plastic de culoare galbena cu scris negru Predeal Forest Run si marcajele oficiale ale evenimentului ce contin numele si codurile de culoare pentru fiecare proba in parte. In anumite portiuni deschise traseul va fi marcat cu banda alba legata de tepuse metalice sau cu stegulete albe infipte in pamant.
   In cazul in care nu mai intalniti marcaj pe mai mult de 150-200 metri, va aflati cu siguranta in afara traseului de alergare, iar cea mai buna solutie este sa reveniti in traseu intorcandu-va prin acelasi loc pana cand dati de marcaj si sa continuati alergarea de acolo pe traseul marcat in directia corecta a sensului de alergare.
  • Punct hidratare
   Punct hidratare
  TIMPI LMITA
 • Fiecare traseu are timpi limita total de parcurgere, dar si timpi intermediari. Timpii limita pentru fiecare proba in parte sunt: K13 CROS 4h00' | K24 SEMIMARATON 6h30’ | K38 MARATON: 8h00'. Timpii intermediari ii gasiti in paginile fiecarui traseu in parte si pe harta combinata a traseelor, in sectiune profilelor cu diferenta de nivel.
 • In cazul in care nu reusiti sa parcurgeti traseul in timpul limita alocat, voluntarii nostri va vor asista pentru retragerea catre finish. Refuzul de a va retrage din cursa si de pe traseu poate pune in pericol atat participantul cat si echipele de salvare si membri ai echipei de organizare. Refuzul de retragere de pe traseu conduce la descalificarea automata a participantului, organizatorul nefiind nicicum responsabil din acel moment de participant. Punctele de alimentare si orientare a participantilor pe traseu nu vor mai fi disponibile. Daca un participant refuza sa se opreasca din cursa in ciuda indicatiilor arbitrilor iar in urma acestei decizii are loc o operatiune de salvare sau de interventie pentru evacuarea participantului de pe traseu, costurile aferente acestei interventii vor fi suportate de participant si imputate acestuia. De asemenea, intr-o astfel de situatie, participantul devine direct responsabil in legatura cu orice accidentare suferita de un membru al echipei de organizare survenite in timpul operatiunilor de salvare si/sau evacuare a participantului.
 • PUNCTE ALIMENTARE SI HIDRATARE
  • Posturile de hidratare si alimentare vor fi amplasate in zona de finish si pe traseu. Amplasarea punctelor de alimentare este descrisa in pagina fiecarui traseu in parte.
  • Pe traseul de cros se regasesc doua puncte de alimentare, pe cel de semimaraton 4 puncte de alimentare, iar pe cel de maraton 6 astfel de puncte si unul de hidratare cu limita 150ml/participant pe Varful Piatra Mare.
  • La punctele de alimentare veti gasiti apa Borsec si Aquatique, isotonic Gold Nutrition, lamai, portocale, mere, banane, ciocolata, glucoza, rahat, biscuiti, caju, merisoare, cascaval, branza, masline, castraveti murati oferite de sponsorul principal al evenimentului, Kaufland Romania.
  • Toate deseurile, ambalaje si resturile de mancare vor fi lasate la punctul de alimentare pentru a pastra muntele cat mai curat. Aruncarea pe traseul de concurs a oricarui tip de gunoi duce la descalificare.
  SUPRAFATA ALERGARE
 • Suprafata de alergare este specifica traseelor montane. De la plecarea pe asfalt si pana la portiuni stancoase, o proportie destul de mare este poteca de pamant ce poate prezenta denivelari, radacini de copac, pietris si alte obstacole.
 • In functie de precipitatii, anumite portiuni pot fi acoperite cu noroi. Alergatorii sunt obligati sa poarte echipamentul adecvat anotimpului si suprafetei de alergare (trail).
 • ECHIPAMENT OBLIGATORIU
  • Tricou/bluza alergare
  • Pantaloni alergare
  • Pantofi sport cu talpa aderenta, tip trail (K24 & K38)
  • Foita de vant (K38)
  • Fluier (K38) - oferit in kit
  ECHIPAMENT RECOMANDAT
  • Pantofi sport cu talpa aderenta, tip trail (K13)
  • Foita de vant (K24 & K13)
  • Borseta/centura de hidratare, flask, bidon
  • Telefon mobil
  • Bete trekking (K24, K38)
  • Crema de soare
  • Recipient pentru apa
  • In functie de conditiile meteo, echipamentul recomandat poate deveni obligatoriu si se pot adauga si alte elemente: bluza cu maneca lunga/manecuta, pantaloni lungi etc.
  MASURI DE SIGURANTA
  • Alergarea montana presupune mai multe prevederi de siguranta, iar respectarea acestora ajuta la evitarea evenimentelor neplacute. Traseul este unul virajat, va rugam sa fiti atenti la denivelari, crengi, cioturi si in general la elementele specifice unui teren accidentat. De asemenea, anumite portiuni din traseu, poteca ingusta poate fi marginita de prapastii pe una din laterale (exemplu: poteca spre varful Piatra Mare), pante sau rampe abrupte. Fiti prudenti si nu ezitati sa apelati la echipele de prim-ajutor sau sa sunati la numarul de urgenta tiparit pe numarul de concurs, in cazul in care va aflati intr-o situatie de pericol. De asemenea, in cazul in care observati un incident sau un alt participant care are nevoie de ajutor, va rugam sa anuntati acest lucru la numarul de urgenta tiparit pe numarul de concurs si sa anuntati si cel mai apropiat voluntar (fie ca este in sensul de alergare sau invers acestuia). Anuntarea voluntarului este foarte importanta deoarece ajuta la identificarea punctului din traseu unde are loc incidentul si unde trebuie sa ajunga echipa de interventie.
  • Tineti cont ca in padure puteti intalni animale salbatice precum ursi, vipere sau porci mistreti. Evitati orice contact cu acestea. In cazul in care va intalniti cu un animal salbatic, pastrati-va calmul si indepartati-va de acesta. Faceti cat mai mult zgomot pentru a va face simtita prezenta. Va recomandam sa aveti telefonul mobil pe tot parcursul alergarii. Dacă acest lucru este posibil, rămâneţi în apropierea celorlalţi alergători.
  • Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderi sau pagube materiale, expunere la circumstante extreme: boala, contact/coliziune cu alti participanti, spectator, voluntari, conditii meteorologige nefavorabile, accidentari provocate de conditiile alergarii in padure: interactiunea cu animale salbatice (ursi, vipere, porci mistreti, caprioare, caini etc.), intepaturi de viespi, invaliditate, vatamare corporala grava sau chiar deces.
  • Tineti cont ca din cauza terenului accidentat si a potecilor inguste, interventia auto este ingreunata, iar in unele locuri imposibila.
  • Este important sa va infomati despre caracteristicile traseului si pozitionarea punctelor de hidratare si alimentare, dar si a celor de prim ajutor, astfel incat sa va gestionati cat mai bine efortul si resursele si sa va bucurati cat mai mult de cursa. Asiguraţi-vă ca aveti echipamentul potrivit pentru vremea si temperatura din timpul evenimentului.
  • Este strict interzis sa ascultati muzica in casti sau sa obturati sunetul mediului inconjurator pe parcursul alergarii!
  PARCARE, ACCES SI RESTRICTIONARE TRAFIC
  Puteti veni cu masina la eveniment cu respectarea urmatoarelor restrictii de trafic:
   Acces si restrictionare trafic