INFO EVENIMENT – Predeal Forest Run

INFO EVENIMENT

INFO EVENIMENT


Gasiti mai jos toate informatiile relevante pentru buna desfașurare a evenimentului Predeal Forest Run din 28 august 2021. Va rugam sa le parcurgeți cu atentie si sa tineti cont de ele. Multumim anticipat!

IMPORTANT!

Va rugam sa aveti grija de numarul de concurs, sa nu-l indoiti/deteriorati. Pe spatele acestuia se afla cip-ul de cronometrare necesar pentru inregistrarea timpului de alergare. 

Tot pe spate, veti gasi o eticheta pe care va rugam sa o completati cu persoana de contact si numarul de telefon in caz de urgenta si eventuale afectiuni de care suferiti (exemplu: alergii, diabet, astm etc.).

Purtati numarul de concurs tot timpul, la vedere, in fata. Voluntarii de pe traseu trebuie sa va indrume in functie de traseul pe care il alergati, iar acesta poate fi identificat de catre acestia pe baza numarului de concurs: albastru – K13, rosu – K24, negru – K42.

De asemenea, veti putea gasi fotografiile de la eveniment, mai ales cele de pe traseu, dupa numarul de concurs, cu conditia ca acesta sa fie purtat vizibil, in fata.

Pastrati numarul de concurs si dupa finish. Pe baza lui veti putea participa la tombola de la finalul evenimentului.

Pe toata perioada desfasurarii evenimentului, atat in zona de eveniment, cat si in zona de start/finish este obligatoriu sa purtati bratara de acces. Lipsa acesteia duce la interzicerea accesului in zona de eveniment si zona de start/finish.

Vineri, 27 August 2021

ORA START ORA FINIS ACTIVITATE
14:00 22:00 Ridicare kit
14:00 20:00 Servire paste
18:30 20:30 Testare rapida cu recoltare nazofaringiana (din nas)
20:00 20:30 Q&A Sedinta tehnica - toate probele

Sambata, 28 august 2021

ORA START ORA FINIS ACTIVITATE
07:00 09:00 Testare rapida cu recoltare nazofaringiana (din nas)
07:00 09:00 Ridicare kit
08:55 09:05 Incalzire K42 si K24
09:15 18:15 Start K42 si K24
09:25 09:35 Incalzire K13
09:45 14:45 Start K13
12:00 20:00 Servire paste si salata
18:30 19:00 Festivitate premiere (scena)
19:00 19:15 Tombola participanti prezenti (scena)

TRIAJ EPIDEMIOLOGIC SI MASURI DE SIGURANTA IMPOTRIVA COVID-19

Va rugam sa tineti cont de regulile de igiena si distantare sociala si sa parcurgeti pasii urmatori inainte de a veni la eveniment:

 • Va rugam sa va autoevaluati starea de sanatate inainte de a ajunge la locul evenimentului pentru eventuale simptome asociate cu virusul SARS-COV-2. Cele mai comune simptome sunt: febra, dificultate in respiratie (creşterea frecvenței respiratorii), tuse, durere în gat, stare de oboseala, dureri musculare etc.
 • Nu uitati masca faciala. Masca este obligatorie in toate spatiile unde nu se poate asigura distantarea: zona de ridicare kituri, zona start/finish cand nu se poate asigura distantarea, culoarul de start.
 • Accesul in zona de start/finish, dupa ridicarea kitului, se va face pe baza de bratara. Aceasta se obtine de la punctul BRATARI ACCES unde este necesar sa prezentati numarul de concurs, actul de identitate si dovada vaccinarii, a trecerii prin boala sau a unui test valid realizat in alta parte decat la fata locului, conform cu declaratia pe proprie raspundere completata. Pe baza lor vei primi bratara de acces. Aceasta trebuie purtata pe toata durata evenimentului. Lipsa acesteia duce la interzicerea accesului in zona de eveniment, zona de start/finis, culoarul de start.
 • In cazul in care va veti testa la fata locului, veti primi bratara de acces direct de la partenerii nostri COMPLET MEDICAL.
 • In ziua evenimentului, la intrarea in zona de start/fnish va exista o camera cu termo viziune care va masura automat temperatura tuturor participantilor.
 • Dovezile recunoscute referitoare la situatia COVID-19 sunt: o dovada care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu conditia sa fi trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-COV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior zilei de desfasurare a evenimentului sau un test antigen rapid autorizat cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-COV-2, efectuat cu cel mult 24 de ore anterior zilei de desfasurare a evenimentului sau o dovada emisa de catre un laborator autorizat (testul pozitiv) prin care se confirma faptul ati fost diagnosticat/a pozitiv cu COVID-19, intr-o perioada cuprinsa intre 15 si 180 de zile anterior zilei de desfasurare a evenimentului.
 • La fata locului va fi disponibil un punct pentru testare rapida la care se vor realiza teste antigen rapide cu recoltare nazofaringiana (din nas). Punctul va fi deschis vineri, 27 august in intervalul orar 18:30-20:30 si sambata, 28 august in intervalul orar 07:00-09:00. Testul este contra cost, 30 de lei. Acesta se realizeaza doar pe baza de programare, va rugam sa selectati optiunea din formularul de inscriere in acest sens.
 • Testul antigen rapid va fi realizat la fata locului de catre echipa Complet Medical care ofera servicii medicale dedicate testarii si prevenirii infectiei cu SARS-COV2, virusul care provoaca COVID19.
 • PROCEDURA RIDICARE KIT DE PARTICIPARE

  Pentru ridicarea kitului de participare este necesar sa prezentati actul de identitate si declaratia pe proprie raspundere. Declaratia poate fi completata online sau puteti veni la ridicarea kitului cu declaratia printata si semnata. Declaratia poate fi descarcata de aici. La fata locului nu vor fi declaratii printate.

  Kiturile vor fi inmanate exclusiv in perioada anuntata. In cazul in care titularul inscrierii nu poate ajunge, kiturile pot fi ridicate si de o persoana delegata, cu declaratia de participare completata si semnata de catre participant si completata de persoana delegata la sectiunea martor. Este necesar ca persoana delegata sa prezinte o copie a cartii de identitate a titularului si cartea de identitate personala.
  ATENTIE! Persoanele delegate sa ridice kitul de participare nu vor primi numarul de concurs
  Numarul de concurs poate fi ridicat de catre participant ulterior, cu cartea de identitate.

  PROGNOZA METEO

  Prognoza pentru sambata, 28 august, arata o usoara racire cu temperaturi la start de 12 grade, iar maxima zilei de 19 grade in Predeal si de 14 grade in zona Piatra Mare (traseul K42). Aceste temperaturi ar putea fi ideale pentru alergare, insa este nevoie de precautie fiind vorba de o zona montana.
  Sansele de ploaie sunt mici pentru prima parte a zilei, dar cresc in cursul dupa-amiezii.

  Puteti urmari prognozele actualizate aici: .Prognoza Predeal, Prognoza Piatra Mare, Prognoza Clabucetul Azuga.

  Va rugam sa puneti in bagaj echipamentul potrivit. In functie de evolutia vremii, pe langa foita de vant, obligatorie la proba K42, si bluza cu maneca lunga sau manecute. De asemenea, tineti cont de faptul ca saptamana aceasta va ploua in zona si este posibil ca pe anumite portiuni de pe traseu sa se formeze balti si/sau noroi. Va rugam sa alegeti incaltamintea potrivita acestei situatii. Va rugam sa consultati si sectiunea de echipament din aceast pagina, sectiune care se regaseste mai jos.

  ZONA EVENIMENT

  In zona de eveniment vor exista mai multe indicatoare cu ajutorul carora va puteti orienta la fata locului. Iata ce puteti gasi in zona de eveniment si start/finish:

 • INFO POINT: raspunde la orice intrebare pe care o aveti referitoare la cursa.
 • GARDEROBA: se afla langa INFO POINT in zona de eveniment. Intrucat spatiul este limitat, recomandam alergatorilor sa fie intelegatori si sa respecte regulile de distantare sociala in cazul in care va fi aglomerat si sa gaseasca alternative pentru depozitare haine/echipament (mașina personala).
 • VESTIARE: sunt impartite in functie de sex si sunt amplasate langa TOALETE. Intrucat spatiul este limitat, recomandăm alergătorilor să fie înțelegători în cazul în care va fi aglomerat si sa respecte regulile de distantare sociala.
 • TOALETE: Toalete ecologice si punct de spalat pe maini in zona de start/finish.
 • PUNCT ALIMENTARE: Veti gasi la punctul de alimentare: fructe, dulciuri, alimente sarate, caju, migdale, fructe uscate, apa plata si isotonic
 • ZONA PARTENERI: Veti putea dialoga si interactiona cu partenerii prezenti la eveniment la standurile de prezentare ale acestora.
 • ZONA REFRESH: unde puteti servi o cafea sau un fresh de portocale sau o inghetata delicioasa. Aceste produse sunt contra-cost.
 • SERVIRE PASTE BARILLA SI SALATA EISBERG: acest punct va fi deschis atat vineri, 27 august, interval orar: 14:00-21:00, cat si sambata, 28 august, interval orar: 12:00-20:00. Salata Eisberg va fi disponibila doar sambata, 28 august. Produsele se ridica pe baza numarului de concurs.

  K13 cros

  STARTUL
  • Fiecare participant va primi un numar de concurs aferent probei pe care va fi trecuta si ora la care se pleaca in alergare.
   K42 MARATON: ora start - 09:15
   K24 SEMIMARATON: ora start - 09:15
   K13 CROS: ora start 09:45
  • K13 cros
   K24 semimaraton
   K42

   Este foarte important sa se respecte instructiunile organizatorilor pentru a se evita aglomeratia. Va rugam sa respectati regulile de distantare sociala.
  SEDINTE TEHNICE
  TRASEU
  • LOC START/FINISH: baza partiei Clabucet, Cabana Fulg De Nea
  • DISTANTA TRASEELOR:

   K13 CROS - 13,1 KM | K24 SEMIMARATON - 24 KM | K42 MARATON - 42,2 KM
  • Pentru mai multe detalii legate de traseu, va rugam să consultati paginile traseelor care contin toate informatiile necesare precum puncte de hidratare, pozitionarea lor, profilul diferentei de nivel, timpii limita, punctele de control/orientare, marcajele turistice etc.: 

   K13 CROS | K24 SEMIMARATON | K42 MARATON


  • MARCAJ: va rugam sa urmariti cu atentie marcajul oficial al cursei: banda de plastic de culoare alba cu scris rosu Predeal Forest Run si marcajele oficiale ale evenimentului ce contin numele si codurile de culoare pentru fiecare proba in parte. In anumite portiuni deschise traseul va fi marcat cu banda alba legata de tepuse metalice sau cu stegulete albe infipte in pamant.
   In cazul in care nu mai intalniti marcaj pe mai mult de 150-200 metri, va aflati cu siguranta in afara traseului de alergare, iar cea mai buna solutie este sa reveniti in traseu intorcandu-va prin acelasi loc pana cand dati de marcaj si sa continuati alergarea de acolo pe traseul marcat in directia corecta a sensului de alergare.
  • Punct hidratare
   Punct hidratare
  TIMPI LMITA
 • Fiecare traseu are timpi limita total de parcurgere, dar si timpi intermediari. Timpii limita pentru fiecare proba in parte sunt: K13 CROS 4h00' | K24 SEMIMARATON 6h30’ | K42 MARATON: 9h00'. Timpii intermediari ii gasiti in paginile fiecarui traseu in parte si pe harta combinata a traseelor, in sectiune profilelor cu diferenta de nivel.
 • In cazul in care nu reusiti sa parcurgeti traseul in timpul limita alocat, voluntarii nostri va vor asista pentru retragerea catre finish. Refuzul de a va retrage din cursa si de pe traseu poate pune in pericol atat participantul cat si echipele de salvare si membri ai echipei de organizare. Refuzul de retragere de pe traseu conduce la descalificarea automata a participantului, organizatorul nefiind nicicum responsabil din acel moment de participantului. Punctele de alimentare si orientare a participantilor pe traseu nu vor mai fi disponibile. Daca un participant refuza sa se opreasca din cursa in ciuda indicatiilor arbitrilor iar in urma acestei decizii are loc o operatiune de salvare sau de interventie pentru evacuarea participantului de pe traseu, costurile aferente acestei interventii vor fi suportate de participant si imputate acestuia. De asemenea, intr-o astfel de situatie, participantul devine direct responsabil in legatura cu orice accidentare suferita de un membru al echipei de organizare survenite in timpul operatiunilor de salvare si/sau evacuare a participantului.
 • PUNCTE ALIMENTARE SI HIDRATARE
  • Posturile de hidratare si alimentare vor fi amplasate in zona de finish si pe traseu. Amplasarea punctelor de alimentare este descrisa in pagina fiecarui traseu in parte.
  • Pe traseul de cros se regasesc doua puncte de alimentare, pe cel de semimaraton 4 puncte de alimentare, iar pe cel de maraton 7 astfel de puncte si unul de hidratare cu limita 150ml/participant.
  • La punctele de alimentare veti gasiti apa Borsec si Aquatique, isotonic Gold Nutrition, lamai, portocale, mere, banane, nectarine, napolitane, ciocolata, glucoza, rahat, biscuiti, curmale, merisoare, cascaval, branza, masline, castraveti murati oferite de sponsorul principal al evenimentului, Kaufland Romania.
  • Toate deseurile, ambalaje si resturile de mancare vor fi lasate la punctul de alimentare pentru a pastra muntele cat mai curat. Aruncarea pe traseul de concurs a oricarui tip de gunoi duce la descalificare.
  SUPRAFATA ALERGARE
 • Suprafata de alergare este specifica traseelor montane. De la plecarea pe asfalt si pana la portiuni stancoase, o proportie destul de mare este poteca de pamant ce poate prezenta denivelari, radacini de copac, pietris si alte obstacole.
 • In functie de precipitatii, anumite portiuni pot fi acoperite cu noroi. Alergatorii sunt obligati sa poarte echipamentul adecvat anotimpului si suprafetei de alergare (trail).
 • ECHIPAMENT OBLIGATORIU
  • Tricou/bluza alergare
  • Pantaloni alergare
  • Pantofi sport cu talpa aderenta, tip trail (K24 & K42)
  • Foita de vant (K42)
  • Fluier (K42) - oferit in kit
  ECHIPAMENT RECOMANDAT
  • Pantofi sport cu talpa aderenta, tip trail (K13)
  • Foita de vant (K24 & K13)
  • Borseta/centura de hidratare, flask, bidon
  • Telefon mobil
  • Bete trekking (K24, K42)
  • Crema de soare
  • Recipient pentru apa
  • In functie de conditiile meteo, echipamentul recomandat poate deveni obligatoriu si se pot adauga si alte elemente: bluza cu maneca lunga/manecuta, pantaloni lungi etc.
  MASURI DE SIGURANTA
  • Este interzisa participarea cu numarul de concurs al altei persoane sub sanctiunea legilor de prevenire a raspandirii infectiei cu SARS-COV-2. Aceste cazuri vor fi raportate catre autoritati.
  • Alergarea montana presupune mai multe prevederi de siguranta, iar respectarea acestora ajuta la evitarea evenimentelor neplacute. Traseul este unul virajat, va rugam sa fiti atenti la denivelari, crengi, cioturi si in general la elementele specifice unui teren accidentat. De asemenea, anumite portiuni din traseu, poteca ingusta poate fi marginita de prapastii pe una din laterale (exemplu: poteca spre varful Piatra Mare), pante sau rampe abrupte. Fiti prudenti si nu ezitati sa apelati la echipele de prim-ajutor sau sa sunati la numarul de urgenta tiparit pe numarul de concurs, in cazul in care va aflati intr-o situatie de pericol. De asemenea, in cazul in care observati un incident sau un alt participant care are nevoie de ajutor, va rugam sa anuntati acest lucru la numarul de urgenta tiparit pe numarul de concurs si sa anuntati si cel mai apropiat voluntar (fie ca este in sensul de alergare sau invers acestuia). Anuntarea voluntarului este foarte importanta deoarece ajuta la identificarea punctului din traseu unde are loc incidentul si unde trebuie sa ajunga echipa de interventie.
  • Tineti cont ca in padure puteti intalni animale salbatice precum ursi, vipere sau porci mistreti. Evitati orice contact cu acestea. In cazul in care va intalniti cu un animal salbatic, pastrati-va calmul si indepartati-va de acesta. Faceti cat mai mult zgomot pentru a va face simtita prezenta. Va recomandam sa aveti telefonul mobil pe tot parcursul alergarii. Dacă acest lucru este posibil, rămâneţi în apropierea celorlalţi alergători.
  • Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderi sau pagube materiale, expunere la circumstante extreme: boala, contact/coliziune cu alti participanti, spectator, voluntari, conditii meteorologige nefavorabile, accidentari provocate de conditiile alergarii in padure: interactiunea cu animale salbatice (ursi, vipere, porci mistreti, caprioare, caini etc.), intepaturi de viespi, invaliditate, vatamare corporala grava sau chiar deces.
  • Tineti cont ca din cauza terenului accidentat si a potecilor inguste, interventia auto este ingreunata, iar in unele locuri imposibila.
  • Este important sa va infomati despre caracteristicile traseului si pozitionarea punctelor de hidratare si alimentare, dar si a celor de prim ajutor, astfel incat sa va gestionati cat mai bine efortul si resursele si sa va bucurati cat mai mult de cursa. Asiguraţi-vă ca aveti echipamentul potrivit pentru vremea si temperatura din timpul evenimentului.
  • Este strict interzis sa ascultati muzica in casti sau sa obturati sunetul mediului inconjurator pe parcursul alergarii!
  PARCARE
  Puteti veni cu masina la eveniment cu respectarea urmatoarelor restrictii de trafic:
  • Strada Teleferic va fi inchisa pe portiunea cabanei Fulg de Nea pe toata durata zilei.
  • Accesul in parcarea de pe strada Teleferic din proximitatea Cabanei Schiorilor se va face pe strada Tudor Vladimirescu (urmariti linia verde de pe harta).
  • Accesul la parcare si pe toata lungimea strazii Teleferic va fi restrictionat in totalitate intre orele 09:00-10:00 pentru strartul celor trei probe. Dupa ora 10:00 circulatia va fi reluata pe strada Teleferic cu acces prin strada Tudor Vladimirescu.
  • Pentru cei care doresc sa mearga spre Susai, va rugam sa tineti cont de restrictionarea intrarii pe drumul forestier de dupa Cioplea, intersectia DC15-DC129A, intre orele 09:15-10:15.
  • Punct hidratare

  TOMBOLA
  • Dupa premiere vom avea o tombola la care toti alergatorii prezenti pot participa.
  • Este important ca toti alergatorii sa pastreze numarul de concurs, fara acesta nu pot participa la tombola. Voluntarii nostri vor taia coltul drepata jos al numarului de concurs, colt ce contine numarul de concurs scris cu un font mai mic. Astfel ca, doar cei prezenti la fata locului participa la aceasta tombola.