Obiective Turistice

In Predeal si in imprejurimi sunt mai multe obiective pe care le puteti vizita. Gasiti mai jos o lista cu principalele obiective turistice. In plus, din Predeal se pleaca pe mai multe trasee turistice numai bune pentru o drumetie de care sa va bucurati alaturi de familie si prieteni.
VEZI LISTA TRASEE TURISTICE DIN PREDEAL

MANASTIREA PREDEAL

Cronologic, al treilea asezamant manastiresc in zona Bucegilor este Metocul din Predeal, fondat la 1774 de ieromonahul Ioanichie. Schitul s-a ridicat la poalele muntelui Clabucetul Taurului, pe atunci proprietatea lui Biv-vel logofat Crisoscolescu. La 1788, in timpul razboiului ruso-turc, schitul a fost prefacut in cenusa, pentru ca apoi staretul Ionisie sa rezideasca atat schitul cat si chiliile, sprijinit financiar de Ioan Buzatu din Baciul-Sacelelor. Constructia fiind facuta din lemn, la numai 30 de ani se reface in piatra, avandu-l drept ctitor pe Ion Manole la anul 1819.
Ridicarea bisericii de piatra la 1819 s-a facut – asa cum dovedeste pisania – prin daniile mai multor crestini. Este zidita in forma de cruce, din piatra de Caraiman, cu lungimea si latimea de 5,10 m si o singura usa de intrare, in partea vestica. In tinda se intra pe o deschidere fara usa, avand de o parte si de alta doua deschideri, ai caror pereti laterali sunt semicilindrici. In dreptul lor, pe perete, deasupra, sunt zugraviti Sfintii Nicolae, Dimitrie si Gheorghe. In tinda se mai gasesc pictati si cei 12 Apostoli, avand in centru chipul Domnului nostru Iisus Hristos.

CASCADA TAMINA

Situata in muntii Piatra Mare la o altitudine de 1.100 m, Cascada Tamina este insiruirea a 5 cascade, din care cea mai mare are inaltimea de 10 m. Cascada a fost formata prin adancirea cu mai mult de 50 m a unei linii vechi de drenaj instalata pe fisuri verticale in masa calcarelor. La formarea acestei cascade este luata in considerare si o posibila prabusire a unei pesteri.

Biodiversitatea este unul din punctele forte ale acestei cascade care adaposteste numeroase specii si habitate protejate la nivel national si european. Printre cele mai importante habitate de aici sunt cele ale stancilor calcaroase, cheilor, pajistilor alpine, paraie si izvoare de munte.


CANIONUL SAPTE SCARI

Canionul Sapte Scari atrage mii de turisti din toate colturile tarii, fiind situat la o altitudine de 980 metri, pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga a Vaii Sipoaie. Lungimea cascadei este de 160 m, diferenta de nivel fiind de circa 58 m. Inaltimea treptelor variaza intre 8 si 35 m.
Adancite in calcare jurasice, Cheile Sapte Scari prezinta urmele evolutiei morfologice a intregului masiv Piatra Mare.


PESTERA DE GHEATA - TIMISUL DE JOS

Pestera de gheata este considerata a fi cea mai importanta cavitate din Masivul Piatra Mare, fiind localizata in zona muntelui Gatul Chibei.
Dezvoltata pe o fisura verticala, pestera are o deschidere de 50 m, cu orientare spre nord. In interiorul ei, temperatura este scazuta pe toata perioada anului, existand uneori si zapada.


OBIECTIVE TURISTICE DIN IMPREJURIMI


SINAIA


BUSTENI


BRAN


RASNOV


BRASOV