fbpx

Start la inscrieri pentru a doua editie Predeal Forest Run

July 14, 2021
800 de participanti vin la prima editie S-KARP Predeal Forest Run
June 13, 2019
Noutati la cea de-a treia editie Predeal Forest Run din 9 iulie 2022
June 10, 2022

K42

Maraton

Ora start: 9:15 AM
Timp limita: 10 ore

Detalii traseu!
K24

Semimaraton

Ora start: 9:15 AM
Timp limita: 8 ore

Detalii traseu!
K13

Cros

Ora start: 9:45 AM
Timp limita: 5 ore

Detalii traseu!

La 1 iulie s-au deschis inscrierile pentru cea de-a doua editie Predeal Forest Run, eveniment de alergare montana care ia startul in orasul aflat la cea mai mare altitudine din Romania, Predeal. Competitia va avea loc pe 28 august, iar inscrierile se pot face pe site-ul  https://predealforestrun.ro.

Predeal Forest Run este un eveniment pentru iubitorii de alergare montana cu trei trasee din care participantii pot alege la inscriere, in functie de pregatirea lor fizica, fie ca vorbim despre alergatori incepatori sau despre alergatori experimentati. Toate cele trei trasee pornesc de la baza partiei Clabucet, de la cabana Fulg de Nea.

Astfel, proba K13  (cros) are 13,1 km, o diferenta de nivel de 650 m si se adreseaza celor care doresc o alergare mai scurta si intensa sau celor care abia acum fac primii pasi in alergarea montana. Traseul K13 ajunge aproape de Susai si apoi urca spre Clabucet si Cabana Garbova.

Pentru cei ceva mai obisnuiti cu alergarea montana am pregatit traseul K24 (semimaraton), cu o distanta de 24 km si 1.290 metri diferenta de nivel, pe poteci umbrite strajuite de peisaje care te incarca cu energia necesara pentru a merge mai departe. Obiectivele traseului de semimaraton sunt Poiana si Saua Stanei Pietricica, Susai, Clabucet si Cabana Garbova.

Ultimul, dar nu cel din urma, este traseul K42 (maraton), ce insumeaza 42,2 km, cu o diferenta de nivel de 2.650 m. Proba regina a competitiei, K24 este pentru alergatorii montani cu experienta, fiind o adevarata provocare chiar si pentru acestia. Acest traseu combina poteca din padure cu golul alpin ce se regaseste in zona Varfului Piatra Mare (1.844m) si Cabana Piatra Mare. K42 se intinde pana la iesirea de sus a Canionului 7 scari, in partea stanga si pana la Clabucetul Azugei, in partea dreapta. Aici, intr-o zi senina, poti avea parte de o panorama spectaculoasa, pe mai multe niveluri, ce porneste de la piciorul telecabinei din Busteni si pana pe Vf. Piatra Mare, cu tot ce este intre ele: Crucea Caraiman, Costila, Garbova, Piatra Craiului, Clabucet Plecare, Postavaru, Susai.

“Am inceput sa alerg in 2012 si de atunci nu m-am mai oprit. Printr-o intamplare fericita, am ajuns sa si organizez astfel de evenimente. Am inceput cu alergarile din Baneasa si, iata, am ajuns pana la Predeal. Fara sa minimizez in vreun fel celelalte evenimente, va spun: Predeal Forest Run este cea mai intensa experienta de pana acum, si nu ma refer doar la organizare, citesc asta pe fetele si in spusele alergatorilor. Ne vedem pe 28 august!”, a declarat Thedodor Manolache, organizator Predeal Forest Run.

Toti alergatorii care se inscriu la cea de-a doua editie Predeal Forest Run vor primi in kitul de participare un tricou tehnic de alergare, medalie de finisher turnata, numar de concurs cu chip de cronometrare, o portie de paste, fotografii de pe traseu si multe alte beneficii. Valoarea premiilor pentru podiumurile celei de-a doua editii se ridica la 12.000 lei si constau in vouchere valorice oferite de sponsorul principal al competitiei, Kaufland Romania.

Suntem entuziasmați să facem parte din acest proiect care, pe de-o parte reunește iubitorii de sport și de alergare montană și le oferă ocazia unei experiențe de neuitat, iar pe de altă parte vine în ajutorul copiilor internați la Spitalul de Copii din Brașov, care vor putea beneficia de o curte exterioară, un spațiu amenejat corespunzător, unde să se poată bucura de aer liber și natură. Credem că implicarea face diferența și ne dorim să fim întotdeauna prezenți acolo unde este nevoie de schimbare”, a declarat Valer Hancaș, Director de Comunicare & Corporate Affairs, Kaufland România.

Pentru cei care vin impreuna cu familia si doresc sa viziteze imprejurimile dupa ziua alergarii, le amintim ca in zona se afla cateva obiective turistice interesante: Cascada Tamina, Canionul 7 scari, Pestera de Gheata si Manastirea Predeal sunt cele mai importante dintre ele.

Predeal Forest Run este o competitie powered by Kaufland Romania si sponsorizata de Zuzu Fit, organizata in parteneriat cu Primaria Orasului Predeal prin Centrul National de Informare si Promovare Turistica.

Multumim si celorlalti parteneri: Borsec, Eisberg, Barilla, GoldNutrition, Cabana Fulg de Nea, World Class, Generali precum si tuturor autoritatilor implicate in buna desfasurarea evenimentului.